Інформативні біохімічні показники для оцінки стану нервової системи організму за умов тривалого впливу простих поліефірів - О.А. Наконечна (Експериментальна і клінічна медицина, 2014)
УДК 577:543.395:616.4-009-092.9О.А. НаконечнаХарківський національний медичний університетІНФОРМАТИВНІ БІОХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ ДЛЯ ОЦІНКИ СТАНУ НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ ОРГАНІЗМУ ЗА УМОВ ТРИВАЛОГО ВПЛИВУ ПРОСТИХ ПОЛІЕФІРІВМетодом ітерацій обґрунтовані основні інформативні біохімічні показники для оцінки стану нервової системи організму за умов тривалого впливу простих поліефірів. Інформаційними показниками є g-аміномасляна кислота, дофамін та інтенсивність біохемілюмінесценції, комплекс яких можна використовувати при апробуванні програми корекції виявлених порушень.Ключові слова: інформативні біохімічні показники, нервова система, прості поліефіри, метод ітерацій.О.А. НаконечнаяИНФОРМАЦИОННЫЕ БИОХИМИЧЕСКИЕ ПОКАЗАТЕЛИ ДЛЯ ОЦЕНКИ СОСТОЯНИЯ НЕРВНОЙ СИСТЕМЫ ОРГАНИЗМА В РЕЗУЛЬТАТЕ ДЛИТЕЛЬНОГО ВЛИЯНИЯ ПРОСТЫХ ПОЛИЭФИРОВМетодом итераций обоснованы основные информативные биохимические показатели для оценки состояния нервной системы организма в результате длительного воздействия простых полиэфиров. Информационными показателями являются дофамин, g-аминомасляная кислота, интенсивность БХЛ. Комплекс этих показателей можно использовать при апробировании программы коррекции выявленных нарушений.Ключевые слова: информационные биохимические показатели, нервная система, простые полиэфиры, метод итераций.O.A. NakonechnayaINFORMATIVE BIOCHEMICAL INDICES FOR ESTIMATION OF THE NERVOUS SYSTEM'S STATE OF ORGANISM AS A RESULT OF THE PROLONGED INFLUENCE OF POLYETHERSBasic informative biochemical indices were ground by the method of iterations for the estimation of the state of organism's nervous system as a result of the prolonged influence of polyethers. These indices are the dopamine, GABA, intensivity of biochemiluminescentia. The complex of which can be used at approbation of the elaborated program of correction of alterations.Key words: informative biochemical indices, endocrine system, polyethers, method of iterations.Поступила 11.01.14