Динаміка неврологічного розвитку недоношених дітей під впливом чинників навколишнього середовища - Н.В. Семенова (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Розглянуто питання неврологічного розвитку недоношених новонароджених під впливом несприятливих чинників навколишнього середовища в неонатальних відділеннях. В ході дослідження було використано двоетапний кластерний аналіз за кількісними та якісними показниками. Встановлено, що недоношені діти, які перебували під впливом несприятливих чинників навколишнього середовища мали виражені порушення неврологічного розвитку на 30-ту добу спостереження.