Сучасні методи досліджень у ранній діагностиці і хірургічному лікуванні парастволових менінгіом - В.І. Сипітий; С.А. Пагалов; В.А. Чмут; І.А. Кутовой; В.Н. Куцин; О.А. Сторчак; А.В. Генкін (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
За допомогою сучасних методів нейровізуалізації – СКТ, МРТ і МРА – виділені основні, необхідні для успішної операції параметри менінгіом задньої черепної ямки з парастволовим ростом. Метод видалення пухлини з використанням відеоендоскопії дозволив добитися радикальності операції, зменшити ступінь травматизації мозку і операційних ускладнень, скоротити час проведення операції. Використання вдосконалених малоінвазивних хірургічних доступів дозволило радикально видаляти пухлину без травматизації ствола мозку. Інтраопераційний ЕЕГ-моніторинг функціональної діяльності ствола мозку дозволив скоротити летальність завдяки попередженню інтраопераційних вітальних ускладнень.