Роль маркерів ендотеліальної дисфункції в прогресуванні хронічного обструктивного захворювання легень професійного генезу - В.А. Капустник; І.Ф. Костюк; А.Я. Меленевич (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Наведені сучасні дані літератури щодо ролі ендотеліальної дисфункції в прогресуванні хронічного обструктивного захворювання легень. Наведені фактори, що сприяють формуванню дисфункції ендотелію при хронічному обструктивному захворюванні легень. Розглянуті основні маркери ендотеліальної дисфункції та їх вплив на перебіг хронічного обструктивного захворювання легень.