Клінічний випадок гістіоцитозу з клітин лангерганса - Т.С. Оспанова; О.С. Більченко; О.В. Авдєєва; Є.О. Болокадзе (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
У статті наведено сучасні уявлення про формування та клінічний перебіг гістіоцитозу з клітин Лангерганса. Досліджено основні етіологічні й патоморфологічні чинники прогресування скарг і об’єктивних даних. Проаналізовано показники фукнції зовнішнього дихання й гази крові, а також рентгенологічні дані. Приділено увагу особливостям лікування в залежності від клінічних проявів хвороби.