Дата народження ХНМУ: історичні факти та їхні інтерпретації - В. М. Лісовий; І.Ю. Робак; Г.Л. Демочко (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Стаття присвячена важливому питанню історії Харківського національного медичного університету – обґрунтуванню часу його створення. Автори в ході дослідження джерел і літератури уточнили дату створення найстарішої вищої медичної школи України – харківської. Крім того, вони наполягають на уточненні низки історичних фактів.