Саліводіагностика: реалії та перспективи - О.І. Залюбовська О.І. Залюбовська; Т.І. Тюпка; В.В. Зленко; Ю.Н. Авідзба; М.І. Литвиненко; О.М. Яворська (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Діагностичні можливості слини на сьогоднішній час недостатньо вивчені і знаходяться в стадії накопичення знань в цій галузі. Подальше вивчення і впровадження в практичну медицину нових лабораторних методів дослідження слини дозволить розширити перспективи для профілактики, діагностики та моніторингу різних захворювань.