Взаємозв’язок каротидно-феморальної швидкості розповсюдження пульсової хвилі з модифікованими і немодифікованими факторами серцево-судинного ризику, вираженістю атеросклеротичного ураження коронарних артерій - Н.А. Лопіна (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Проведено оцінку значень каротидно-феморальної швидкості поширення пульсової хвилі у пацієнтів з ішемічною хворобою серця і цукровим діабетом 2-го типу в залежності від характеру ураження коронарних артерій, а також підтверждений її зв’язок з модифікованими і немодифікованими факторами серцево-судинного ризику. Каротидно-феморальна швидкість пульсової хвилі представлена як інтегральний показник серцево-судинного ризику.