Історико-гносеологічне підґрунтя формування клінічної направленості анатомії - В.Г. Черкасов; І.В. Дзевульська; О.І. Ковальчук; О.В. Маліков; В.М. Титаренко (Експериментальна і клінічна медицина, 1970)
УДК 611.61036+616.61008.64В.Г. Черкасов, І.В. Дзевульська, О.І. Ковальчук, О.В. Маліков, В.М. ТитаренкоНаціональний медичний університет імені О.О. БогомольцяІСТОРИКО-ГНОСЕОЛОГІЧНЕ ПІДҐРУНТЯ ФОРМУВАННЯ КЛІНІЧНОЇ НАПРАВЛЕНОСТІ АНАТОМІЇАнатомія людини глибоко інтегрована в інші дисципліни, без її знання неможливе розуміння процесів, які відбуваються в організмі людини. Отже, для забезпечення високого кваліфікаційного рівня майбутніх лікарів особливу увагу слід приділити створенню методів і засобів навчання з дисципліни «анатомія людини», що були б максимально наближені до практики, зробивши при цьому акцент на клінічній направленості анатомії з урахуванням традицій вітчизняної медичної освіти.Ключові слова: анатомія людини, методи навчання, клінічна направленість дисципліни.В.Г. Черкасов, И.В. Дзевульская, А.И. Ковальчук, А.В. Маликов, В.Н. ТитаренкоИСТОРИКОГНО-СЕОЛОГИЧЕСКАЯ ПОЧВА ФОРМИРОВАНИЯ КЛИНИЧЕСКОЙ НАПРАВЛЕННОС ТИ АНАТОМИИАнатомия человека глубоко интегрирована в другие дисциплины, без ее знания невозможно понимание процессов, которые происходят в организме человека. Следовательно, для обеспечения высокого квалификационного уровня будущих врачей особое внимание нужно уделить созданию методов и средств обучения по дисциплине «анатомия человека», которые были бы максимально приближены к практике, сделав при этом акцент на клинической направленности анатомии с учетом традиций отечественного медицинского образования.Ключевые слова: анатомия человека, методы обучения, клиническая направленность дисциплины.V.G. Cherkasov, I.V. Dzevulska, O.I. Kovalchuk, O.V. Malikov, V.M. TitarenkoHISTORICALLY GNOSIOLOGICAL SUBSOIL OF FORMING OF CLINICAL ORIENTATION OF ANATOMYThe anatomy of man is deeply computerintegrated in other disciplines, without its knowledge there is the impossible understanding of processes which take place in the organism of man. Consequently, for providing of high qualifying level of future doctors it follows to spare the special attention creation of methods and facilities of studies from discipline «anatomy of man», that would be maximally close to practice, doing here an accent on the clinical orientation of anatomy taking into account traditions of domestic medical education.Key words: anatomy of man, methods of training, clinical orientation of discipline.Поступила 21.04.14