Історичні передумови використання французьких гімнастичних систем серед молоді в сучасних умовах - М.П. Кириченко; П.А. Квасова (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Проведений аналіз різних національних гімнастик Франції. Порівняна практична значущість кожної з них. Пояснені й обґрунтовані позитивні і негативні сторони застосування різних вправ. Показано значення використання особливостей французької системи в сучасних умовах.