Комплексна діагностика та лікування гіперактивного сечового міхура й гіперрефлексії дистального відділу товстої кишки - С.О. Возіанов; М.П. Захараш; Ю.М. Захараш; Н.А. Севастьянова; П.В. Чабанов; В.Ю. Угаров; А.С. Репринцева (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Наведено результати діагностики та лікування хворих з поєднаною нейрогенною патологією нижніх сечових шляхів та дистального відділу товстої кишки по гіперрефлекторному типу. Ефективність оцінювали за динамікою зміни скарг, даних опитувальників, урофлоуметрії, електроміографії. Розробили та оптимізували методи лікування хворих з поєднаною нейрогенною патологією нижніх сечових шляхів і дистального відділу товстої кишки по гіперрефлекторному типу.