Потенціююча дія ефірної олії чайного дерева на антибіотики по відношенню до збудників респіраторних інфекцій в дослідах in vitro - Н.І. Коваленко; В.Л. Ткаченко; Т.М. Замазій; І.О. Трунова (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Виявлено, що ефірна олія чайного дерева потенціює протимікробну дію низки антибіотиків по відношенню до Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis і Klebsiella pneumoniae. Її комбінації з ципрофлоксацином, доксицикліном, цефоперазоном та цефтриаксоном можуть бути рекомендовані для подальшого дослідження в якості компонентів лікарських препаратів для місцевого лікування респіраторних інфекцій.