Вплив кріоекстракту плаценти різних видів тварин на склад периферійної крові при гострій нирковій недостатності - В.І. Строна; Н.В. Рєпін; Л.М. Марченко; Т.П. Говоруха; А.М. Васькович (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Наведено результати експериментальних досліджень зміни показників периферійної крові та показаний їх зв’язок з рівнем креатинину крові у щурів з гострою нирковою недостатністю на тлі використання кріоекстракту плаценти алогенного та ксеногенного походження. Передбачається, що введення кріоекстракту плаценти до виникнення гострої ниркової недостатності буде чинити нефропротекторну дію на перебіг захворювання.