Наночастки срібла у фармакотерапії - А.В. Александрова (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Проаналізовані і узагальнені літературні дані про історію застосування частинок срібла, вивчені їх властивості, а також намічені перспективи застосування наночасток срібла в різних галузях медицини. Описано механізм протимікробної дії частинок срібла. Наведено відомості про експериментальні та клінічні дослідження срібла на основі наночасток. Розглянуто різні напрями використання наносрібла і можливі негативні наслідки його використання.