Фактори персоніфікації програм хірургічнго лікування хворих на рак шлунка - С.І. Киркилевський; В.Г. Дубініна; О.В. Лук’янчук; А.Г. Лурін; А.О. Машуков; А.А. Біленко; О.М. Згура; Д.М. Осадчий; С.В. Мерлич; Д.В. Рациборський; В.Є. Максимовський; І.В. Шилін (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Фактори персоніфікації програм хірургічнго лікування хворих на рак шлункаВиконано аналіз молекулярних і морфологічних факторів, що вплинули на виживаність хворих на рак шлунка (n = 221). Проаналізовано виживання цієї групи хворих на основі вивчення молекулярних маркерів VEGFR, p53, Her2, Ki-67. Позначена роль у виживаності хворих таких морфологічних чинників, як ступінь диференціювання первинної пухлини шлунка, наявність мікроскопічної інвазії в пухлинні периневрий і мікроциркуляторного русла, ступінь проростання товщі стінки шлунка, кількість регіонарних лімфатичних вузлів, в яких знайдені метастази, площа пухлини, яка вимірюється морфологом після видалення препарату , і деяких інших. В якості арбітра виступають як криві виживання, розрахованої за методикою Девіда Роксбі Кокса, простий час життя, виміряний в місцях, а також площі під кривими виживання.