Рівень фрагментованої ДНК ендометрію та фолікулярної рідини при трубно-перитонеальному безплідді - В.В. Орлова; Л.В. Суслікова; О.А. Орлова; Д.В. Дмитрієнко (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Вивчали порушення апоптозу в репродуктивному тракті жінок з трубно-перитонеальним безпліддям. Результати дослідження показали порушення процесу апоптозу в ендометрії та фолікулярній рідині, а також зв’язок апоптозу з окислювальним стресом. Рівень фрагментації ДНК можна розглядати як додатковий прогностичний маркер настання вагітності, що дозволить покращити ефективність лікування безпліддя.