Ортостатична гіпотензія у хворих на хворобу паркінсона та заходи її профілактики - І.С. Петухова; О.О. Васильєва (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
У даному спостереженні знайшли відображення методи додаткової оцінки немоторних проявів хвороби Паркінсона у вигляді синдрому ортостатичної гіпотензії в невеликій вибірці (6 хворих) і оцінка ефективності комплексної терапії для її купірування. Застосовувалася базисна терапія неерголіновим агоністом дофамінових рецепторів мірапексом (праміпексол) і додаткові судинні препарати (Гінкго Білоба, мілдронат, армадін, кавінтон). Дана позитивна оцінка застосування даного медикаментозного комплексу у вигляді зниження симптомів вегетативної дисфункції у хворих з хворобою Паркінсона, а також можливості профілактики ускладнень захворювання.