Оцінка впливу синтетичного інгібітора матричних металопротеїназ доксицикліну на загальну протеолітичну активність крові при експериментальному термічному опіку щурів - А.В. Александрова (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Вивчено вплив синтетичного інгібітора матричних металопротеїназ доксицикліну на загальну протеолітичну активність в крові при експериментальному термічному опіку у щурів в експерименті. Показано, що у експериментальних щурів термічний опік без лікування, супроводжується підвищенням рівня загальної протеолітичної активності протягом усього періоду досліджень. Застосування препаратів порівняння тіотриазоліну та метилурацилу призводить до зниження активності цього показника до кінця експерименту (на 28-му добу). Інгібітор матричних металопротеїназ доксициклін проявляє високий антіпротеазний ефект, особливо в дозі 30 мг / кг, що перевищує референтні препарати.