Oгляд eтioлогiї та клiнiки хронiчної форми HCV-інфекцiї - В.М. Козько; Н.В. Анциферова; Г.О. Соломенник; Я.І. Копійченко (Експериментальна і клінічна медицина, 2012)
УДК 616.36-002.2-022.7:578.891]-02-036В.М. Козько, Н.В. Анциферова, Г.О. Соломенник, Я.І. КопійченкоХарківський національний медичний університетOГЛЯД EТIOЛОГIЇ ТА КЛIНIКИ ХРОНIЧНОЇ ФОРМИ HCV-ІНФЕКЦIЇВиконаний огляд етіології та клінічних особливостей хронічної форми гепатиту С. Проаналізовано шляхи зараження на HCV-інфекцію та групи ризику хворих. Дана характеристика клінічної картини захворювання, зазначено домінування позапечінкових проявів.Ключові слова: гепатит С, HCV-інфекція, фіброз, етіологія, клініка.В.Н. Козько, Н.В. Анциферова, А.О. Соломенник, Я.И. КопейченкоОБЗОР ЭТИОЛОГИИ И КЛИНИКИ ХРОНИЧЕСКОЙ ФОРМЫ HCV-ИНФЕКЦИИВыполнен обзор этиологии и клинических особенностей хронической формы гепатита С. Проанализированы пути заражения HCV-инфекцией и группы риска больных. Дана характерис тика клинической картины заболевания, указано доминирование внепечёночных проявлений.Ключевые слова: гепатит С, HCV-инфекция, фиброз, этиология, клиника.V.M. Kozko, N.V. Antsyferova, A.O. Solomennyk, Ya.I. KopiychenkoOVERVIEW OF ETIOLOGY AND CLINICAL FORMS OF CHRONIC HCV-INFECTIONOverview of the etiology and clinical features of chronic forms of hepatitis C was provided in article. The ways of HCV-infection contamination and risk groups of patients were analyzed. Characteristic of clinical picture of disease was done. Dominance of extrahepatic manifestations was indicated.Key words: hepatitis C, HCV-infection, fibrosis, etiology, clinic.Поступила 16.11.11