Спосіб поліпшення якості дренування одонтогенних аденоабсцесів підщелепної ділянки із застосуванням діалізаторів, наповнених сорбентами - Н.Б. Кузняк; С.І. Трифаненко; С.Ю. Паліс; Я.В. Горицький (Експериментальна і клінічна медицина, 2013)
УДК 616.311.2-002.3-08-089.48:542.64Н.Б. Кузняк, С.І. Трифаненко, С.Ю. Паліс, Я.В. ГорицькийБуковинський державний медичний університет, м. ЧернівціСПОСІБ ПОЛІПШЕННЯ ЯКОСТІ ДРЕНУВАННЯ ОДОНТОГЕННИХ АДЕНОАБСЦЕСІВ ПІДЩЕЛЕПНОЇ ДІЛЯНКИ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ ДІАЛІЗАТОРІВ, НАПОВНЕНИХ СОРБЕНТАМИНаведені дані щодо особливостей перебігу гнійно-запальних ускладнень щелепно-лицьової ділянки. Проведено пошук нових методів лікування осіб із одонтогенними аденоабсцесами підщелепної ділянки. Доведено клінічну ефективність застосування препаратів на основі сорбентів порівняно з традиційним лікуванням.Ключові слова: аденоабсцес, сорбент, лізетокс, полісорб, дренування.Н.Б. Кузняк, С.І. Трифаненко, С.Ю. Палис, Я.В. ГорицкийСПОСОБ УЛУЧШЕНИЯ КАЧЕСТВА ДРЕНИРОВАНИЯ ОДОНТОГЕННЫХ АДЕНОАБСЦЕССОВ ПОДЧЕЛЮСТНОЙ ОБЛАСТИ С ПРИМЕНЕНИЕМ ДИАЛИЗАТОРОВ, НАПОЛНЕННЫХ СОРБЕНТАМИПриведены данные об особенностях течения гнойно-воспалительных осложнений челюстно -лицевой области. Проведён поиск новых и актуальных методов лечения больных с одонтогенными аденоабсцессами Доказана клиническая эффективность применения препаратов на основе сорбентов в сравнении с традиционным лечением.Ключевые слова: аденоабсцесс, сорбент, лизетокс, полисорб, дренирование.N.B. Kuzniak, S.I. Tryfanenko, S.Yu. Palis, Ya.V. HorytskiyMETHOD OF IMPROVING THE QUALITY OF SUBMANDIBULARY ODONTOGENIC ADENOABSCESSES DRAINAGE USING FILLED WITH SORBENTS DIALYZERSThe research presents the data concerning the peculiarities of the course pyoinflammatory complications of the maxillary-facial area. A search for new and topical methods of treatment of patients with odontogenic adenoabscesses in particular has been carried out. Clinical efficacy of the administration of medications on the basis of sorbents as compared with traditional treatment has been proved.Key words: adenoabscess, sorbent, lysetox, polysorb, drainage.Поступила 28.10.13