Ефективність медіастинальної лімфодисекції в залежності від експресії kі-67 у первинній пухлині хворих з І-ІІ стадіями недрібноклітинного раку легенів - О.П. Колеснік (Експериментальна і клінічна медицина, 2014)
УДК 616.24-006.4:[616.27:616.428]-036.2-006.4.-089О.П. КолеснікЗапорізький державний медичний університетЕФЕКТИВНІСТЬ МЕДІАСТИНАЛЬНОЇ ЛІМФОДИСЕКЦІЇ В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД ЕКСПРЕСІЇ KІ-67 У ПЕРВИННІЙ ПУХЛИНІ ХВОРИХ З І-ІІ СТАДІЯМИ НЕДРІБНОКЛІТИННОГО РАКУ ЛЕГЕНІВОбстежено 216 хворих із І-ІІ стадіями недрібноклітинного раку легенів. Усі хворі були прооперовані в обсязі лобектомії або пневмонектомії. За рівнем лімфодисекції всіх хворих розподілили на групи з неповною медіастинальною лімфодисекцією (НПМЛД) і повною систематичною медіастинальною лімфодисекцію (ПСМЛД). У хворих, яким виконано НПМЛД, при рівні проліферативної активності і 25 % клітин значно вище рівень смертності, ніж у хворих з високою проліферативною активністю в пухлині, яким виконано ПСМЛД (р