Використання інозитолу в комплексному лікуванні пацієнток з синдромом полікістозних яєчників - Качайло, І.А.; Гузь, І.А.; Ольховська, О.А.; Мороз, У.Ю.; Мороз, К.Л. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Стаття присвячена сучасному методу лікування синдрому полікістозних яєчників (СПКЯ) з використанням інозитолу. Показано, що застосування інозитолу при СПКЯ нормалізує не тільки метаболічні й гормональні показники, а й сприяє відновленню менструальної функції, покращенню роботи яєчників, функції гіпоталамо-гіпофізарної системи та досягненню вагітності