Можливості дистанційної термографії в комплексній діагностиці артропатичного псоріазу - Кутасевич, Я.Ф.; Олійнік, І.О.; Гаврилюк, О.А.; Замятін, П.М.; Дубровський, К.В. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
У статті обґрунтовується застосування дистанційної термографії як методу діагностики активності артропатичного псоріазу. Дані дослідження показують, що термографічна картина дозволяє визначити субклінічне запалення при відсутності характерних клініко-лабораторних даних на доклінічному етапі та судити про ступінь місцевої активності запалення в суглобах і периартикулярних тканинах у хворих на артропатичний псоріаз, що дає можливість призначення адекватної терапії.