Сучасні методи досліджень у ранній діагностиці і хірургічному лікуванні парастволових менінгіом - Сипітий, В.І.; Пагалов, С.А.; Чмут, В.А.; Кутовой, І.А.; Куцин, В.Н.; Сторчак, О.А.; Генкін, А.В. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
За допомогою сучасних методів нейровізуалізації – СКТ, МРТ і МРА – виділені основні, необхідні для успішної операції параметри менінгіом задньої черепної ямки з парастволовим ростом. Метод видалення пухлини з використанням відеоендоскопії дозволив добитися радикальності операції, зменшити ступінь травматизації мозку і операційних ускладнень, скоротити час проведення операції. Використання вдосконалених малоінвазивних хірургічних доступів дозволило радикально видаляти пухлину без травматизації ствола мозку. Інтраопераційний ЕЕГ-моніторинг функціональної діяльності ствола мозку дозволив скоротити летальність завдяки попередженню інтраопераційних вітальних ускладнень.