Особливості клініко-лабораторних та імунологічних проявів у хворих із синдромом «сухого ока» на тлі токсокарозу - БодняK.І.; Аль Хатіб Ануар, Аль Хатіб Ануар (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Висвітлено сучасні погляди на патогенетичні механізми розвитку синдрому «сухого ока» (ССО). Показано особливості клініко-лабораторного перебігу ССО при паразитарних інвазіях. Проведена терапія чинить нормалізуючий вплив на імунну систему, прискорюючи відновлення кількісних показників і функціональної активності лімфоцитів, підвищує імунореактивність організму. У 80,0 % хворих після проведення першого курсу комплексного лікування настало повне одужання.