Методи вивчення мозолистого тіла (аналітичний огляд літератури) - Боягіна, О.Д. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Представлені дані про сучасні методи дослідження, що використовуються при вивченні будови головного мозку й окремих його утворень. Показано, що методи, які увійшли в практику морфологічних досліджень в останні роки і дозволяють вивчати будову головного мозку у прижиттєвому стані, істотно розширили можливості отримання прямої візуальної інформації про стан його внутрішніх структур. На жаль, ці методи не мають достатньої роздільної здатності, щоб детально розрізняти структуру досліджуваних утворень на мікроскопічному та ультраструктурному рівнях.