Критерії оцінки адаптаційно-компенсаторних можливостей організму людини при мікст-інвазії токсокарозу з ентеробіозом - Бодня, І.П. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Відображені сучасні уявлення про етіологію токсокарозу. Представлені результати кількісної оцінки структури і диференціації елементів крові шляхом визначення лейкоцитарного індексу інтоксикації. Для оцінки стану адаптації обстежених хворих визначено рівні кортизолу та інсуліну в плазмі крові. Викладено критерії оцінки реактивності і адаптаційно-компенсаторних можливостей організму при поєднанні токсокарозуз ентеробіозом.