Клінічний випадок гістіоцитозу з клітин лангерганса - Оспанова, Т.С.; Більченко, О.С.; Авдєєва, О.В.; Болокадзе, Є.О. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
У статті наведено сучасні уявлення про формування та клінічний перебіг гістіоцитозу з клітин Лангерганса. Досліджено основні етіологічні й патоморфологічні чинники прогресування скарг і об’єктивних даних. Проаналізовано показники фукнції зовнішнього дихання й гази крові, а також рентгенологічні дані. Приділено увагу особливостям лікування в залежності від клінічних проявів хвороби.