Дата народження ХНМУ: історичні факти та їхні інтерпретації - Лісовий, В. М.; Робак, І.Ю.; Демочко, Г.Л. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Стаття присвячена важливому питанню історії Харківського національного медичного університету – обґрунтуванню часу його створення. Автори в ході дослідження джерел і літератури уточнили дату створення найстарішої вищої медичної школи України – харківської. Крім того, вони наполягають на уточненні низки історичних фактів.