Порівняльний аналіз показників інтраопераційного моніторингу спинного мозку у хворих з вродженим кіфозом і травматичними ушкодженнями хребта - Дуплій, Д.Р.; Демченко, Д.О.; Петренко, Д.Є.; Мезенцев, А.О. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Проведено порівняльний аналіз показників інтраопераційного моніторингу (ІОМ) спинного мозку у 18 пацієнтів з уродженим кіфозом і травматичними пошкодженнями хребта, розподілених на дві групи. Порівняння отриманих результатів показало, що короткотривала і довготривала втрата викликаних потенціалів виникає внаслідок коригуючи впливів на хребет. Особливості змін показників інтраопераційного моніторингу при уродженому кіфозі є результатом нейрофізіологічних щмін спинного мозку на тлі довго існуючої деформації хребта.