Динаміка змін ульрастуктурної організації міосімпластов у м’яких тканинах при наявності стороннього металевого тіла вогнепального походження. - Замятін, П.Н.; Негодуйко, В.В.; Невзоров, В.П. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Показані результати вивчення електронної мікроскопії м’яких тканин в динаміці при наявності невидаленого стороннього тіла вогнепальної походження. Доведено наявність дистрофічних процесів на рівні внутрішньоклітинних структур на 30-у добу після поранення і углублення ступеня виразності деструктивних порушень на 60-у добу після поранення. Провідною ланкою розвитку патологічного стану миосимпластами є мітохондріальна дисфункція, яка веде до зниження скорочувальних можливостей миосимпластами.