Вплив електромагнітного випромінювання на здоров’я дітей у сучасному суспільстві - Головачова, В.О. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Для оцінки можливої дії електромагнітного випромінювання на розвиток та прогресування патологічних станів у дітей проведено анкетування 851 підлітка віком від 13 до 17 років, які навчаються у загальноосвітніх школах м. Харкова. Стан здоров’я школярів вивчався за допомогою медичної картки амбулаторного хворого у поліклініках за місцем мешкання. Виявлено, що електромагнітне випромінювання може впливати на розвиток дитячого організму, викликаючи такі стани, як патологія очей, серця, нирок, захворювання нервової та ендокринної систем, що потребує зменшення тривалсті застосування електронних приладів (комп’ютер, ноутбук, мобільний телефон тощо) у повсякденному житті для мінімізації таких впливів на дитячий організм.