Поширенність метицилінрезистентних стафілококів серед бактеріоносіїв - Коцар, О.В.; Голубка, О.В.; Масалова, А.В.; Антушева, Т.О.; Рябушиць , О.В. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Представлені дані щодо поширеності метицилінрезистентних штамів стафілокока, виділених від здорових носіїв. Серед обстежених було ізольовано 27,4 % MRS-штамів. Кількість метицилінрезистентних штамів серед коагулазонегативних стафілококів (MR-CNS) склала 42,8 %, що майже вдвічі переважала кількість серед коагулазопозитивних стафілококів (MR-CPS) –16,6 %. Показана чутливість штамів стафілококів до антибіотиків.