Саліводіагностика: реалії та перспективи - О.І. Залюбовська, О.І. Залюбовська; Тюпка, Т.І.; Зленко, В.В.; Авідзба, Ю.Н.; Литвиненко, М.І.; Яворська , О.М. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Діагностичні можливості слини на сьогоднішній час недостатньо вивчені і знаходяться в стадії накопичення знань в цій галузі. Подальше вивчення і впровадження в практичну медицину нових лабораторних методів дослідження слини дозволить розширити перспективи для профілактики, діагностики та моніторингу різних захворювань.