Рівні ангіопоетину-2 і васкулоендотеліального фактора росту в крові у хворих на гіпертонічну хворобу з абдомінальним ожирінням в динаміці 12-тижневої антигіпертензивної і гіполіпідемічної терапії - Мисниченко, О.В. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Вивчали рівні в крові ангіопоетину -2 та васкулоендотеліального фактора росту у 70 хворих на гіпертонічну хворобу з абдомінальним ожирінням в динаміці 12-тижневої комбінованої антигіпертензивної (олмесартан і лерканідипін з додаванням у разі недосягнення цільових рівнів артеріального риску небівололу) та гіполіпідемічної (аторвастатин) терапії. Встановлено, що зміни рівнів у крові ангіопоетину-2 залежали від ефективності антигіпертензивної терапії. Достовірне їх зниження в крові було виявлено тільки у тих хворих, у яких були досягнуті цільові рівні артеріального тиску через 12 тижнів терапії. Достовірного зниження підвищених вихідних рівнів васкулоендотеліального фактора росту в крові у хворих на гіпертонічну хворобу з абдомінальним ожирінням за даний термін лікування не встановлено.