Вплив кріоекстракту плаценти різних видів тварин на склад периферійної крові при гострій нирковій недостатності - Строна, В.І.; Рєпін, Н.В.; Марченко, Л.М.; Говоруха, Т.П.; Васькович, А.М. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Наведено результати експериментальних досліджень зміни показників периферійної крові та показаний їх зв’язок з рівнем креатинину крові у щурів з гострою нирковою недостатністю на тлі використання кріоекстракту плаценти алогенного та ксеногенного походження. Передбачається, що введення кріоекстракту плаценти до виникнення гострої ниркової недостатності буде чинити нефропротекторну дію на перебіг захворювання.