Фактори персоніфікації програм хірургічнго лікування хворих на рак шлунка - Киркилевський, С.І.; Дубініна, В.Г.; Лук’янчук, О.В.; Лурін, А.Г.; Машуков, А.О.; Біленко, А.А.; Згура, О.М.; Осадчий, Д.М.; Мерлич, С.В.; Рациборський, Д.В.; Максимовський, В.Є.; Шилін, І.В. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Фактори персоніфікації програм хірургічнго лікування хворих на рак шлунка Виконано аналіз молекулярних і морфологічних факторів, що вплинули на виживаність хворих на рак шлунка (n = 221). Проаналізовано виживання цієї групи хворих на основі вивчення молекулярних маркерів VEGFR, p53, Her2, Ki-67. Позначена роль у виживаності хворих таких морфологічних чинників, як ступінь диференціювання первинної пухлини шлунка, наявність мікроскопічної інвазії в пухлинні периневрий і мікроциркуляторного русла, ступінь проростання товщі стінки шлунка, кількість регіонарних лімфатичних вузлів, в яких знайдені метастази, площа пухлини, яка вимірюється морфологом після видалення препарату , і деяких інших. В якості арбітра виступають як криві виживання, розрахованої за методикою Девіда Роксбі Кокса, простий час життя, виміряний в місцях, а також площі під кривими виживання.