Актуальні питання хірургічного лікування вогнепальних поранень діафрагми - Шипілов, С.А. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Статтю присвячено хірургічному лікуванню постраждалих з вогнепальними по-раненнями діафрагми. Згідно літературних джерел, висвітлені суперечливі дані щодо показань до операції, вибору хірургічного доступу і обсягу оперативного втручання. Визначені основні заходи, що спрямовані на покращення надання хірургічної допомоги пораненим з вогнепальними пораненнями діафрагми.