Роль еритроцитів у формуванні запалення та тромбозу і в дії антитромботичних засобів - Рамазанов, В.В.; Воловельська, Є.Л.; Ніпот, О.Е.; Єршов, С.С.; Єршова, Н.А.; Руденко, С.В.; СеменченкоO.Ю.; Бондаренко, В.А. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Виявлення механізмів взаємодії систем запалення і коагуляції, а також ступеня їх участі у патогенезі різних захворювань є ключем для розробки ефективних терапевтичних протоколів. Останніми роками зросла кількість досліджень, що пов’язані із взаємодією еритроцитів з клітинами крові і судин в умовах, що моделюють запалення і тромбоз. Даний напрямок досліджень дозволив розкрити деякі механізми клітинних взаємодій, які вказують на можливість ефективної терапевтичної корекції запальних і тромботичних розладів.