Зміни функціонального стану системи синтезу гідроген сульфіду у щурів з пародонтитом на фоні гіпер- та гіпотиреозу - Щерба, В.В.; Криницька, І.Я.; Корда , М.М. (Експериментальна і клінічна медицина, 2020)
Досліджено функціональний стан системи гідроген сульфіду у щурів з пародонтитом без супутньої патології і на фоні гіпер-та гіпотиреозу. Експериментальний пародонтит супроводжується вираженим підвищенням активності H2S-синтезувальних ферментів у гомогенаті пародонта і підвищенням концентрації гідроген сульфіду в сироватці крові. Дисбаланс тиреоїдних гормонів збільшує генерацію гідроген сульфіду при експериментальному пародонтиті за умови як гіпертиреозу, так і гіпотиреозу.