Прогностичні аспекти лабораторних показників у хворих на цироз печінки, зумовлений вірусами гепатитів С і В - Козько, В.М.; Винокурова, О.М.; Бондар, О.Є.; Соломенник, Г.О.; Могиленець, О.І. (Експериментальна і клінічна медицина, 2012)
УДК 616.36-004-02:616.36-002-022.7]-037-07 В.М. Козько, О.М. Винокурова, О.Є. Бондар, Г.О. Соломенник, О.І. Могиленець Харківський національний медичний університет ПРОГНОСТИЧНІ АСПЕКТИ ЛАБОРАТОРНИХ ПОКАЗНИКІВ У ХВОРИХ НА ЦИРОЗ ПЕЧІНКИ, ЗУМОВЛЕНИЙ ВІРУСАМИ ГЕПАТИТІВ С І В Обстежено 18 хворих на цироз печінки, зумовлений вірусами гепатитів С і В. Вивчено ряд клінічних і біохімічних показників, які було оброблено з використанням оригіналь них статистичних методик. Уточнено показники несприятливого прогнозу захворювання: рівень лейкоцитів у клінічному аналізі крові і загального білірубіну в сироватці крові. Ключові слова: цироз печінки, статистичні методи, лейкоцити, загальний білірубін. В.Н. Козько, О.Н. Винокурова, А.Е. Бондарь, А.О. Соломенник, Е.И. Могиленец ПРОГНОСТИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ ЛАБОРАТОРНЫХ ПОКАЗАТЕЛЕЙ У БОЛЬНЫХ ЦИРРОЗОМ ПЕЧЕНИ, ВЫЗВАННЫМ ВИРУСАМИ ГЕПАТИТОВ С И В Обследовано 18 больных циррозом печени, обусловленным вирусами гепатитов С и В. Изучен ряд клинических и биохимических показателей, которые были обработаны с использованием оригинальных статистических методик. Уточнены критерии неблагоприятного прогноза заболевания: уровень лейкоцитов в клиническом анализе крови и уровень общего билирубина в сыворотке крови. Ключевые слова: цирроз печени, статистические методы, лейкоциты, общий билирубин. V.N. Kozko, O.N. Vinokurova, O.Ye. Bondar, A.O. Solomennik, Ye.I. Mogilenets PROGNOSTIC ASPECTS OF LABORATORY INDEXES IN PATIENTS WITH HEPATOCIRRHOSIS, CAUSED BY HEPATITIS B AND C VIRUSES 18 patients with hepatocirrhosis, caused by hepatitis B and C viruses, were inspected. Number of clinical and biochemical indexes was studied and processed by original statistical methodologies. The criteria of unfavorable prognosis of disease were specified: level of leukocytes in clinical bload count and level of common bilirubin in bload serum. Key words: hepatocirrhosis, statistical methods, leukocytes, common bilirubin. Поступила 12.12.11