Правова обізнаність лікарів-стоматологів і якість їх послуг: особливості взаємозв’язку - Нідзельський, М.Я.; Давиденко, Г.М.; Цветкова, Н.В.; Кузнецов, В.В. (Експериментальна і клінічна медицина, 2013)
УДК 616.314-76-77:342.746 М.Я. Нідзельський, Г.М. Давиденко, Н.В. Цветкова, В.В. Кузнецов ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія», м. Полтава ПРАВОВА ОБІЗНАНІСТЬ ЛІКАРІВ-СТОМАТОЛОГІВ І ЯКІСТЬ ЇХ ПОСЛУГ: ОСОБЛИВОСТІ ВЗАЄМОЗВ’ЯЗКУ Розглянуто проблему взаємовідносин лікаря-стоматолога і пацієнта. Значна увага приділена правовим відносинам між даними суб’єктами. Проведений аналіз причин виникнення конфліктних ситуацій між лікарем і пацієнтом, встановлено завдання, що необхідно вирішити для покращення правової обізнаності як лікарів-стоматологів, так і пацієнтів. Ключові слова: медичне право, медична стоматологічна послуга, юридична відповідальність. М.Я. Нидзельский, А.Н. Давиденко, Н.В. Цветкова, В.В. Кузнецов ПРАВОВАЯ ОСВЕДОМЛЁННОСТЬ ВРАЧЕЙ-СТОМАТОЛОГОВ И КАЧЕСТВО ИХ УСЛУГ: ОСОБЕННОСТИ ВЗАИМОСВЯЗИ Рассмотрена проблема взаимоотношений врача-стоматолога и пациента. Значительное внимание уделено правовым отношениям между данными субъектами. Проведён анализ причин возникновения конфликтных ситуаций между врачом и пациентом, установлены задачи, которые необходимо решить для улучшения правовой осведомлённости как врачей-стоматологов, так и пациентов. Ключевые слова: медицинское право, медицинская стоматологическая услуга, юридическая ответственность. M.Jа. Nidzelsky, A.N. Davydenko, N.V. Tsvetkova, V.V. Kuznetsov LEGAL KNOWLEDGE OF DOCTORS-STOMATOLOGIES AND QUALITY OF THEIR SERVICES: FEATURES OF INTERCOMMUNICATION The problem of relations of doctor-stomatology and patient is considered in the article. Considerable attention is spared to the legal relations between these subjects. Conducted analysis of reasons of origin of conflicts situations between a doctor and patient, tasks, which must be decided for the improvement of legal knowledge of both doctors-stomatologies and patients, are set. Key words: medical right, medical stomatological favour legal responsibility. Поступила 28.10.13