Аналіз змін показників імунітету у хворих на псоріаз - Добржанська, Є.І. (Експериментальна і клінічна медицина, 2013)
УДК 616.517: 612.017.1 Є.І. Добржанська Харківський національний медичний університет АНАЛІЗ ЗМІН ПОКАЗНИКІВ ІМУНІТЕТУ У ХВОРИХ НА ПСОРІАЗ Вивчали зміни стану імунного статусу у 46 хворих на псоріаз у динаміці комплексного лікування, до якого включено призначення даларгіну і амізону. Здійснювали аналіз ефективності цього лікування. При аналізі імунологічних показників хворих на псоріаз були встановлені порушення з перевагою проявів імунодефіциту Т-клітинної ланки і запального процесу динаміці лікування у пацієнтів усіх груп. Ключові слова: псоріаз, імунна система, комплексне лікування. Е.И. Добржанская АНАЛИЗ ИЗМЕНЕНИЙ ПОКАЗАТЕЛЕЙ ИММУНИТЕТА У БОЛЬНЫХ ПСОРИАЗОМ Изучены изменения состояния иммунного статуса у 46 больных псориазом в динамике комплексного лечения, включающего назначение даларгина и амизона. Осуществляли анализ эффективности этого лечения. При анализе иммунологических показателей больных псориазом были установлены нарушения с преимуществом проявлений иммунодефицита Т-клеточного звена и воспалительного процесса в динамике лечения у пациентов всех групп. Ключевые слова: псориаз, иммунная система, комплексное лечение. Ye. I. Dobrzhanska ANALYSIS OF CHANGES IN THE IMMUNOLOGICAL CHARACTERISTICS IN PATIENTS WITH PSORIASIS Changes in the immune status were studied in 46 patients with psoriasis during complex therapy, including the administration of dalargin and amizonum. The efficiency of this treatment was also evaluated. At the analysis of immunological indexes of sick steps psoriasis there were the set violations with advantage of displays of immunodeficit T-cellular links and inflammatory in the dynamics of treatment for the patients of all groups. Key words: psoriasis, immune system, complex treatment. Поступила 08.01.14